Fondue recepten

Vleesfondue recept

Ingrediënten voor de vleesfondue

Plantaardige olie
Biefstuk
Varkensvlees
Lamsvlees
Kipfilet
Een wit stokbrood, afgebakken en in stukjes gesneden
Diverse sausjes

Bereidingswijze
Verhit de olie in de fonduepan op het fornuis. Zodra de olie goed warm is, kun je deze op een warmhoudplaat op de tafel zetten. Dien vervolgens het vlees, het stokbrood en de sausjes op. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf wat sausjes te maken. Doe dat bijvoorbeeld volgens de onderstaande recepten.

Knoflooksaus maken

Neem ½ eetlepel citroensap en meng dit met 1 theelepel suiker. Het mengen gaat beter als je het citroensap eventjes opwarmt in de magnetron. Pers vervolgens drie knoflooktenen (of meer als je dat wilt) uit en roer dit door het citroensap. Neem vervolgens 125 milliliter crème fraîche, 3 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel gesnipperde, verse bieslook en meng dit met het citroen knoflookmengsel

Whiskey saus maken

Neem 100 milliliter mayonaise en meng dit met een even grote hoeveelheid crème fraîche. Roer vervolgens een scheut whiskey erdoor. Meng dit geheel met drie eetlepels tomatenketchup, zodat je saus een mooie roze kleur krijgt. Eventueel kun je het geheel afmaken met één of twee theelepels chilisaus en een heel klein beetje paprikapoeder.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply