Visfondue

Fonduen is een heerlijke manier om samen te koken en te eten, en wordt bovendien ook gewaardeerd door kinderen. Eén van de mogelijke fondues is de visfondue. Het is het lekkerste om te fonduen in bouillon, want dat geeft meer smaak aan de vis. Bovendien is het gezonder dan fonduen in olie, want bouillon is lichter verteerbaar en bevat minder calorieën. Dat wil niet zeggen dat olie niet gebruikt kan worden, want dit kan prima.

Vis die geschikt is voor visfondue

Ga je fonduen met vis, dan heb je uiteraard diverse vissoorten nodig. Er zijn diverse vissen uitermate geschikt voor visfondue. Zalm is een voorbeeld van een vissoort die je prima kunt klaarmaken in de fonduepan. Datzelfde geldt voor tongfilet, kabeljauwfilet en tonijnfilet. Het is het beste om te gaan voor stevige vissoorten. Dus naast zalm en kabeljauw, kun je ook tarbot, zeeduivel of zeewolf gebruiken. Daarnaast kun je ook bijvoorbeeld gamba’s en Sint Jakobsschelpen bereiden in de fonduepan. Mosselen zijn bovendien ook een uitstekende keuze.

Chinese visfondue

Voor liefhebbers van Oosters eten is de Chinese visfondue een aanrader. Je hebt dan – naast de vis – onder andere chinese kool, oesterzwammen, mihoen, sojascheuten en lente uitjes die je in de fonduepan kunt bereiden. Qua sausjes kun je bij een Chinese visfondue denken aan sojasaus, sambal oelek, zoetzure saus en kerriesaus. Wil je de Chinese visfondue geheel traditioneel doen, dan moet je na het fonduen de bouillon in kommetjes schenken, verdelen over de gasten en opdrinken.

Bijgerechten bij visfondue

Behalve vis kun je ook enkele bijgerechten serveren. Met stokbrood met kruidenboter kun je nooit een misstap begaan, dus dit is een zeer goede eerste keuze. Daarnaast zou je kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een lekkere rauwkostsalade.